Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij het revalideren en het hervatten van uw sportactiviteiten na een blessure. Vaak voorkomende klachten die een sportfysiotherapeut behandelt zijn sportblessures aan de onderste (heup, knie en enkel) en bovenste ledematen (schouder, elleboog en pols). Naast manuele therapie is oefentherapie een belangrijke component bij het revalideren van sportletsels, met sporthervatting als uiteindelijke doel. De behandeling richt zich niet alleen op het herstel na een letsel, maar de sportfysiotherapeut kan ook helpen bij preventie aan de hand van een sportspecifieke screening, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby heeft.

Blessurepreventie
Een zorgvuldige aanpak omvat je verleden, heden en toekomst. We willen weten welke blessures je eerder opliep, wat het huidige probleem is en vooral willen we voorkomen dat de klachten terugkomen. Met een uitgebalanceerd trainingsprogramma gaan we preventief je zwakke plekken versterken.
Persoonlijke screening
Elke sport is anders en elk mens is anders. Sportmedisch trainingscentrum biedt de mogelijkheid een persoonlijke analyse uit te voeren die resulteert in een individueel oefenschema, met aangepaste oefeningen die je kan toepassen in je preventietraining of warming-up. Deze analyse verloopt aan de hand van functionele testen, specifiek voor je sport of discipline. Zwakke plekken worden in kaart gebracht en specifieke letsels besproken. Opvolging is hierbij belangrijk, zodat er steeds de juiste progressie kan worden aangeboden.
Maak een afspraakverzoek bij SMTC Oosterhout of bel naar 0162-422102
Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Tobias


Bjinse