Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met het bewegingsapparaat van de mens. U komt bij een fysiotherapeut van SMTC Oosterhout terecht als u klachten heeft in uw spieren en gewrichten. Dit kan gaan om sportblessures, een 'verkeerde' beweging of gewoon omdat u wat ouder wordt.

Bij de eerste afspraak wordt eerst een screening uitgevoerd, waarbij we kijken of u bij de fysiotherapeut van SMTC Oosterhout op de juiste plek bent. Vervolgens vormen we een zo compleet mogelijk beeld van uw situatie. Dit gebeurd door een lichamelijk onderzoek en een persoonlijk gesprek. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op. Elke klacht is anders, dus ook ieder behandelplan is anders.

Fysiotherapie Oosterhout
Tijdens de behandeling kan o.a. oefentherapie en mobilisaties van gewrichten en spieren aan bod komen.
Voor een fysiotherapeut zelfstandig patienten mag behandelen moet hij ingeschreven staan in het wettelijk BIG-register. Hiervoor gelden strenge basiseisen, waaronder een diploma fysiotherapie.

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus alleen gebruikt worden door mensen die aan al die eisen voldoen.

Vanuit het KNGF wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Hierbij moet u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandeling, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt bijscholing gestimuleerd. Wij zijn aangesloten bij het KNGF

Maak een afspraakverzoek bij SMTC Oosterhout of bel naar 0162-422102

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.