Dry Needling

Wat is dry needling?
Dry needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie, die zich richt zich op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat die beïnvloed worden door de spieren.Dry needling oosterhout De behandeling richt zich op zogenoemde triggerpoints. Een triggerpoint is een pijnlijke plek in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak (door u herkenbare) pijn op afstand kan veroorzaken. Dat is de reden dat u de pijn op een andere plaats voelt dan waar wij de oorzaak van deze pijn vaststellen.
Hoe ziet de behandeling er uit?
Met dry needling word spierspanning vermindert via het gericht prikken met een naald binnen de spier. Er wordt één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt behandeld. Het voordeel van dry needling is dat er snel een verbetering kan optreden van de klachten en er meestal een beperkte hoeveelheid behandelingen noodzakelijk zijn.
Dry Needling heeft een wetenschappelijke basis en is geen alternatieve therapie zoals acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd in blijven zitten. De dry needling methode is dus op geen enkele wijze te vergelijken met acupunctuur.
Maak een afspraakverzoek bij SMTC Oosterhout of bel naar 0162-422102
Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.